Skip to main content

Een kijkje in het leven van onze medewerkers buiten Overwater – deel 4

23 november 2020

Geschreven door
Laurens Gräper

Naast mijn werk bij Overwater richt ik mij in de avonduren en in het weekend op het fokken, africhten en verkopen van springpaarden. Een passie die ik al heb vanaf mijn kinderjaren.

Professioneel ruiter

Na de beginselen van het paardrijden te hebben geleerd op een manege in Krimpen aan den IJssel, heb ik het voorrecht gehad te mogen werken op een aantal vooraanstaande sportstallen. Later heb ik mezelf ontwikkeld tot professioneel ruiter. Dit hield in dat ik na het afronden van de middelbare school fulltime paard ben gaan rijden en daarnaast Bedrijfskunde en Agribusiness ben gaan studeren.

In die periode heb ik uiteindelijk tot op Grand-Prix niveau de sport kunnen bedrijven tot aan het moment dat mijn studie was afgerond. Op dat moment stond ik voor de keuze om me volledig te richten op de sport òf een maatschappelijke carrière op te bouwen.

Opleiden van paarden voor topsport

Ik heb gekozen voor het laatste en ben bij Rabobank in dienst getreden als accountmanager Food & Agri. De paardensport heeft me daarbij nooit losgelaten en ik ben altijd blijven paardrijden.

Inmiddels staan er wat minder paarden in de stal, maar het doel is nog steeds hetzelfde. Het opleiden van paarden voor topsport vereist kennis, kunde en vooral veel geduld. De kans op succes is het grootste wanneer je als ruiter goed in staat bent om aan te voelen en te begrijpen welke training of welke begeleiding het paard nodig heeft om gezond te blijven en de volgende stap in de opleiding te zetten.

Ondanks dat het pad naar de topsport, het uiteindelijke doel, nooit vooraf kan worden uitgestippeld (want het paard bepaalt immers) heb ik toch altijd voor ieder paard een plan.

Parallellen met Overwater

Daar ligt ook de grootste parallel met mijn werk bij Overwater. Vanuit kennis van vastgoed en het planmatig werken, aanvoelen welke benadering uiteindelijk leidt tot het optimale resultaat. Veel van ons werk is immers uiteindelijk mensenwerk waarbij juridische kaders en kennis van vastgoed hulpmiddelen zijn.

Een andere parallel is dat ik door het opgebouwde netwerk in de paardensport ook regelmatig gevraagd wordt om te adviseren over functiewijzigingen en begeleiding bij aankoop of verkoop van paardenbedrijven. Op deze manier wordt voor mij het leukste van twee werelden bij elkaar gebracht.  

Kerkstraat 54
3291 AM Strijen

078-6749494
info@ovtr.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.