Overwater Nieuwsbrief
Klik hier voor de online versie als de nieuwsbrief niet goed zichtbaar is
Nieuwsbrief 9 september 2023

De zomervakanties zijn voorbij, tijd voor een nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief gaat Julian Bartels in op de PAS. Hij geeft aan dat we ervoor moeten waken niet weer onbedoeld een vergelijkbare PAS-situatie te creƫren waarmee we nu al ruim 4 jaar te kampen hebben.

Peter de Bruin gaat dieper in op aspecten die de waarde van natuur(grond) bepalen. En Frank Veeke geeft in deel 9 van de serie Landbouwvrijstelling uitleg over het herwaarderen van ondergrond, gebouw en erf. Het rekenvoorbeeld maakt veel duidelijk.

Nienke Noordam is onze nieuwe stagiaire en Ruud Kavelaars (voormalig stagiair) is nu onze nieuwe collega. Zij stellen zich graag aan u voor.

Wij zoeken nog een Rentmeester/Vastgoedadviseur. Nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn? Een informatief gesprek kan altijd.

Veel leesplezier!

 
De oude PAS in een nieuwe jas?

De oude PAS in een nieuwe jas?

De stikstofruimte die beschikbaar komt via de deelnemende veehouderijlocaties kan en zal indien mogelijk worden ingezet voor o.a. de legalisatie van PAS-melders. De inzet/toebedeling van stikstofruimte aan een PAS-melder verdient nadrukkelijk de aandacht. Het mag niet weer (op vergelijkbare wijze) misgaan, zoals in het PAS-tijdperk door stikstofruimte 'op de pof' uit te geven.

Lees verder
 
Wat is de waarde van natuur(grond)?

Wat is de waarde van natuur(grond)?

De waarde van een vastgoedobject - waar ook natuur onder valt - wordt evenals veel ander vastgoed sterk bepaald door emotie. Een Engelse term die dit mooi beschrijft is 'worth and value'. In het Nederlands zou je dit kunnen vertalen als: 'waarde en prijs'. Wat ik hiermee aan wil geven is dat de waarde van vastgoed sterk bepaald wordt door bijvoorbeeld een omstandigheid als 'waar is het object gelegen?'

Lees verder
 
Thema Landbouwvrijstelling: 9-herwaarderen van ondergrond, gebouw en erf

Thema Landbouwvrijstelling: 9-herwaarderen van ondergrond, gebouw en erf

Is het mogelijk om de ondergrond van een gebouw apart/los van het gebouw te herwaarderen? En wat is dan de verhouding tot de landbouwvrijstelling? Frank Veeke legt dit uit met een voorbeeld.

Lees verder
 
Nieuwe collega: Ruud Kavelaars

Nieuwe collega: Ruud Kavelaars

Van stagiair naar collega! Na een stageperiode van 20 weken werkt Ruud sinds 1 augustus bij ons als junior rentmeester. Naast zijn werk volgt hij de opleiding Tuinbouw en Akkerbouw aan de HAS green academy in 's-Hertogenbosch. Ook is hij werkzaam als akkerbouwer in Dinteloord. De werkzaamheden bij het rentmeesterskantoor, een opleiding en de dagelijkse agrarische praktijk vormen voor hem een perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. Welkom Ruud!

Lees verder
 
Even voorstellen: stagiaire Nienke Noordam

Even voorstellen: stagiaire Nienke Noordam

Onze nieuwe stagiaire, Nienke Noordam, stelt zich graag aan u voor!

Lees verder
 
Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Rentmeester/Vastgoedadviseur. Heb jij een voorliefde voor vastgoed en de agrarische sector? Lees dan verder!

Lees verder
 
Volg ons op Social Media

Volg ons op Social Media

Wij zijn ook actief op Facebook en LinkedIn. Wilt u meer interessante en leuke wetenswaardigheden over ons en onze werkzaamheden? Volg ons dan.

Lees verder
 
 

Kerkstraat 54 3291 AM Strijen

Tel 078-674 9494 | info@ovtr.nl | www.ovtr.nl

Uitschrijven