Skip to main content

Beheer agrarisch vastgoed en landgoederen

Overheidsingrijpen Overheidsingrijpen
Overheidsingrijpen Overheidsingrijpen
Directievoering landgoederen

“Het beheren van agrarisch vastgoed en landgoederen is al sinds 1804 onze kernactiviteit.”

Beheer agrarisch vastgoed en landgoederen

Het beheren van agrarisch vastgoed en landgoederen (rentmeesterij) voor particulieren, beleggers, bouwers/ontwikkelaars, overheden, stichtingen en fondsen is sinds 1804 een kernactiviteit van Overwater Rentmeesterskantoor.

 

Beheer agrarisch eigendom

Beheer is gericht op alle uitvoerende werkzaamheden die samenhangen met de agrarische eigendommen. Daarbij komt onder andere aan de orde:

  • het onderhouden van het contact met de (erf)pachter
  • het innen van de pacht, erfpachtcanon en retributie
  • onderhoud van gebouwen
  • verhuren van jachtrechten
  • de financiële verantwoording van het beheer
  • enzovoort

De rentmeester is de schakel tussen de eigenaar, de (erf)pachter en andere partijen, zoals Waterschappen en leidingbeheerders.

 

Beheer voor ontwikkelaars

Specifiek voor ontwikkelaars zorgen wij dat grondposities die nog niet kunnen worden ontwikkeld, (tijdelijk) agrarisch worden gebruikt en beheerd.

Periodiek overleggen wij met de eigenaar om nieuwe gebruikscontracten af te sluiten. Zodra de gronden tot ontwikkeling komen, wordt het gebruik beëindigd. Op deze wijze brengen de gronden geld op en worden de posities onderhouden.


Beheer van een landgoed

Het beheer van een landgoed omvat veel aspecten, zoals: onderhoud van gebouwen, bosbeheer, agrarisch beheer, omgevingsmanagement, subsidies, verzekeringen en NSW.

Het dagelijks beheer kunnen wij voor u uitvoeren, en voor incidentele en specialistische opdrachten worden derden worden ingeschakeld.


Onze ervaring is dat voor het voeren van de directie van een landgoed professioneel management nodig is. Dat kan door de eigenaar van het landgoed te ondersteunen bij de directietaak, of de directie kan worden gevoerd door ons kantoor.

24/7/ inzicht in uw bezit

Onze dossiervoering verloopt volledig digitaal. Hierin blijven we investeren.

Via internet heeft de grondeigenaar de mogelijkheid op elk moment van de dag het eigendomsdossier in te zien.

Digitaal ondertekenen

Wij bieden onze relaties de mogelijkheid om digitaal documenten te ondertekenen. Hiervoor maken we gebruik van de software van ValidSign. Snel, makkelijk, veilig en duurzaam.

Voor een overzichtelijk en modern beheer kunt u terecht bij Pieter Kerkstra, Sylvia Batenburg of Annemiek de Feijter-van de Zande.


Blogs

Lees hier al onze blogs over Beheer agrarisch vastgoed en landgoederen.

Kerkstraat 54
3291 AM Strijen

078-6749494
info@ovtr.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.