Even voorstellen: Annemiek van de Zande

Mijn naam is Annemiek van de Zande, 24 jaar en ik ben opgegroeid in de mooie Hoeksche Waard op een boerderij in Nieuw-Beijerland. Mijn ouders hebben een fruitteeltbedrijf, ze telen peren, voornamelijk het ras Conference. Zelf vind ik het ook erg leuk om in de drukke perioden mijn steentje bij te dragen, waarbij de oogst natuurlijk het hoogtepunt is!

Na het atheneum ben ik aan de Wageningen Universiteit gaan studeren. Daar kwam ik er na een jaar achter dat ik toch wel de vertaalslag naar de praktijk miste. Daarnaast wilde ik me op een praktische wijze verder verdiepen in de agrarische sector. Ik heb toen de overstap gemaakt naar de HAS Hogeschool in Den Bosch. Daar ben ik toen de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness gaan doen. Ik heb me tijdens mijn studie onder andere verdiept in marketing- en financieel gerichte opdrachten. Stages heb ik vooral gelopen bij bedrijven in de groente en fruit. Van een meeloopstage bij een zoete puntpaprika kwekerij tot aan een buitenlandstage bij een handelshuis in appels in Zuid-Australiƫ. Tijdens mijn laatste jaar op de HAS heb ik de specialisatie Bedrijfsadvies & Bedrijfsontwikkeling gevolgd. Achteraf heb ik nooit spijt gehad van mijn switch van de Wageningen Universiteit naar de HAS. Ik heb gedurende mijn studie aan de HAS heel veel (agrarische) bedrijven gezien, een mooi netwerk opgebouwd en leuke vriendschappen er aan overgehouden.

Op 1 december ben ik als Junior Rentmeester gestart bij Overwater rentmeesterskantoor. Het rentmeesterschap is compleet nieuw voor mij en ik moet dit vak vanaf de basis gaan leren. Daarom vind ik het super dat Overwater mij deze kans biedt. Door middel van "learning on the job" ga ik het vak leren. Daarnaast ga ik natuurlijk de nodige opleidingen volgen om uiteindelijk als rentmeester zelfstandig te kunnen functioneren.

Ik zie mijn baan bij Overwater als een echte uitdaging! Ik hoop hier veel te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en ik hoop hier natuurlijk nog lang te mogen werken.