Een kijkje in het leven van onze medewerkers buiten Overwater - deel 2

maandag 6 juli 2020 Geschreven door Daphne van der Voort
Kantoor Overwater heeft veel praktische kennis in huis.
Daarom komen tijdens deze en de navolgende nieuwsbrieven 
collega's aan het woord die 'thuis' een (agrarisch) bedrijf bestieren.
De tweede blog in deze reeks wordt verzorgd door Daphne van der Voort, werkzaam als Rentmeester assistent.

Naast mijn werk als Rentmeester assistent bij Overwater run ik ‘thuis’ een bedrijf in management en sportmassage voor paarden. Onder management versta ik alle onderdelen op en rond het paard, zoals onder andere huisvesting, training en voeding. Mijn visie hierbij is dat een paard als topatleet gezien kan worden en daarbij dus wordt gevraagd om (top)prestaties neer te zetten. Evenals een mens kan een paard last hebben van zijn lijf, pijn in gewrichten, banden, pezen en ook spieren. In de topsport is onder andere sportmassage, juiste voeding en goede training een bekend verhaal en het maakt dat je als topsporter fit genoeg bent voor wat je dan ook wilt bereiken. Dit is wat ik doe voor paarden en hun eigenaren (of ruiters) en hiervoor ga ik bij de mensen en paarden langs voor een consult. Vanuit een consult zijn er verschillende mogelijkheden, maar het mooiste is natuurlijk als je een paard met eigenaar mag begeleiden in een traject naar een betere prestatie.
 
Waar mijn interesse vandaan komt? Toen ik te maken kreeg met een hardnekkige kreupelheid bij mijn paard ben ik, na veel kliniekbezoeken, opleidingen en nascholingen gaan volgen om hem zelf beter te kunnen ondersteunen. Inmiddels kan ik mezelf echt onderdompelen in het opdoen van nieuwe kennis op het gebied van (trainings)fysiologie, bewegingswetenschappen, anatomie en pathologie.
 
Het werk voor mijn bedrijf houdt in dat ik veel bij agrarische- en paardenbedrijven over de vloer kom. Een mooie toegevoegde waarde voor mijn werk bij Overwater, waar we met enige regelmaat te maken krijgen met vraagstukken op het gebied van hippisch vastgoed. Mijn werk met paarden geeft me beter inzicht in de behoeften van een opdrachtgever. Dit is natuurlijk voor elke opdrachtgever anders en heeft te maken met welke tak van paardensport (eventing, mennen, rensport, dressuur, springen of recreatief), het aantal paarden en de insteek van de eigenaar. De wensen kunnen behoorlijk uiteenlopen.
 
Het werk binnen mijn eigen bedrijf gaat met name over paardenwelzijn, waarbij ik veel in gesprek ben met mijn klanten over wat voor hen de mogelijkheden zijn op het gebied van management. Het management rond het paard vind ik een heel mooi, interessant en noodzakelijk vakgebied waar nog heel veel te halen is voor iedere amateur of professional in de paardensport. Het werk is zo een mooie aanvulling op mijn werk bij Overwater.